A leggyakoribb problémák

Nőknél az orgazmus hiánya, a fájdalmas szex, férfiaknál a merevedés különböző zavarai és a korai magömlés fordul elő leggyakrabban a szex problémák között. Természetesen számos egyéb probléma felmerülhet: nemi vágy csökkenése, meddőség, menstruációs problémák, szexfüggőség, nimfománia, frigiditás…

Egy biztos, hogy ezek nem egyedi szex problémák, nem csak Ön néz velük szembe. Ha ezek a szex problémák az intim, szexuális kapcsolat teljes elhárításához vagy érzelmi elhidegüléshez vezetnek, akkor mindenképpen foglalkozni kell a kapcsolat rehabilitálásával.

A hétköznapok mókuskerekében az ember gyakran észre sem veszi, hogy a párjára szinte semmi ideje nem jutott, elvesztek az intim pillanatok, beszélgetések, szeretkezések, hetekre, hónapokra, akár évekre is.

Az élet prioritásai között a szeretkezés gyakran háttérbe szorul, pedig bizony az egyik legfontosabb emberi igény. Egy kezdetben jól működő szexuális kapcsolat is elromolhat: fájdalmassá válik az addig problémamentes behatolás, egyre ritkábbak lesznek az együttlétek, sőt a partnerek szándékosan kerülik a szeretkezést.

Hónapok, évek telhetnek el szex nélkül, ami hajdan annyi örömet szerzett mindkét félnek. Még az is lehetséges, hogy más téren jól kijönnek egymással, mintha testvérek vagy jó barátok lennének, csak éppen a szex hiányzik az életükből.

A leggyakoribb problémák
Személyesen vagy online is dolgozhatunk. Másoknak már sikerült - ne odázza tovább. Érdeklődjön bizalommal!
*Telefon 9:00-20:00 óráig

Mikor forduljon szakemberhez szex problémák, fájdalmas szex esetén?

A szexről való ”leszokás” pszichés hátterével a pácienseim általában akkor szembesülnek, amikor életükben – nem véletlenül – egy külső kapcsolat adódik, és abban csodálatos módon minden működik. Vágynak rá, a behatolás sem fájdalmas, éppen ellenkezőleg: élvezetet okoz. Akkor merül fel, hogy pont a páromat nem kívánom? Csak vele nem jó a szex? De nagyon szeretem, mindenben megértjük egymást, vele szeretnék megöregedni, de így szex nélkül mégsem lehet!

Ekkor keresnek fel, hogy utolsó esélyt adjanak a kapcsolat megmentésének. Ne várjon az utolsó pillanatig, szex problémák esetén minél előbb kérjen segítséget szakembertől, akit érdemes legalább egy konzultáció erejéig felkeresni.

Ki segíthet a szex problémák megoldásában? Hogyan válasszon szexuálpszichológust?

A pszichológus tapasztalata és szakértelme mellett a saját személyiségével is dolgozik. Nagyon fontos, hogy őszinte, bizalmas légkört alakítson ki a klienssel. Ennek alapja a szimpátia és a kölcsönös elfogadás. Elszánt munkával is csak ebben az esetben számíthatunk eredményre.

Az első beszélgetés arra ad lehetőséget, hogy megnevezzük a problémát. Három találkozás mindenképpen szükséges ahhoz, hogy kölcsönösen eldönthessük, megbízunk-e egymásban, tudunk-e együtt dolgozni. Ha igen, akkor nagy valószínűséggel tudok önnek segíteni a szex problémák megoldásában.

E-mailben megfogalmazott kérdésére szívesen válaszolok. (Elfoglaltságomtól függően legfeljebb 4-7 napon belül.) Ha a honlapom bizalmat keltett önben, e-mailben vagy telefonon is kérhet személyes találkozót.

A többit meglátjuk.