Miben segítek Önnek?

Az internet arra ad lehetőséget, hogy egymásra találhassunk mindazokkal, akik tájékozódni akarnak, mielőtt szakember segítségét kérik.

Kollégáim weblapjait nézegetve azt látom, hogy a szexuális problémák témakörében rengeteg általános információ van fönt a neten, ezért nem is foglalkozom egyes problémák elemzésével. Inkább tapasztalataimról írok röviden.

Amennyire közhely, hogy Amerikában mindenkinek van saját pszichológusa, annyira nálunk az embereknek még mindig nehezére esik segítséget kérni lelki problémáik megoldásához, ha szex gondjaik vannak, ha fáj a szex. Az eltérő kultúra, az előítéletes gondolkodásmód sokakat gátol abban, hogy intimszférájukba beavassanak – nemhogy egy barátot, de – egy “idegent”.

Holott éppenséggel az az idegen lenne alkalmas rá, hogy egy nagyon személyes, nagyon érzékeny, nagyon eltitkolt probléma feltárásában és orvoslásában segédkezet nyújtson. Azért, mert ebben van tapasztalata, és mert kívülről, tárgyilagosan látja a helyzetet.

Miben segítek Önnek?

Nehéz elindulni, ha szex gondunk van, ha fáj a szex

Igen: nehéz elindulni, kilépni egy gyötrő állapotból, és még nehezebb segítséget kérni olyan intim téren, mint a szexualitás. „Mi majd megoldjuk!” Gyakran halogatják így azok, akiknek fáj a szex vagy más szexuális problémájuk van, hogy szexterápiára szakemberhez forduljanak.

Sok páciensem meséli, hogy éveken keresztül próbálkoztak házilagos megoldással, mígnem utolsó mentsvárként engem kerestek meg.

Mennyivel egyszerűbb dolgunk lett volna, ha időben jelentkeznek, nem pedig akkor, amikor már sorozatos kudarcok és egymásnak okozott sérelmek után kellett valamit kezdeni egy már-már lehetetlen helyzettel.

Persze, nagy levegőt kell venni, hogy egy olyan kényes témáról beszéljen az ember, mint a saját szexuális gondjai, de legyen biztos benne: minél előbb kezdi el, annál több esélye van a megoldásra.

Fogorvoshoz sem akkor kell menni, amikor már elviselhetetlen a fájdalom, mert akkor már csak a drasztikus gyógymód segít. Sokkal kíméletesebb – és eredményesebb – a terápia, ha időben elkezdjük.

Személyesen vagy online is dolgozhatunk. Másoknak már sikerült - ne odázza tovább. Érdeklődjön bizalommal!
*Telefon 9:00-20:00 óráig

Mi történik a találkozásokon? Hogyan segítek, ha szex gondja van, fáj a szex?

A legtöbb páciens az első alkalommal zavarban van, amikor a problémájáról kérdezem. Szerintem ez természetes, hiszen nem arra neveltek, hogy legbensőbb érzéseinket a bemutatkozás után tíz perccel bárkinek feltárjuk, főleg az olyan intim problémákat, hogy ha fáj a szex, ha nincs orgazmus, vagy ha merevedési zavaraink vannak.

A szexuálpszichológussal folytatott beszélgetés egyfajta tanulási folyamat: az ember elsajátítja azt a tudást, hogyan kell megfogalmazni az érzéseit és nehézségeit, később pedig az ennek során szerzett tapasztalatokat képes lesz párkapcsolatában is alkalmazni.

A szexológus úgy tud segíteni szexuális problémák megoldásában, hogy újfajta viselkedésmintákat mutat. Ötletei vannak. Olyanok, amelyekre az ember magától nem is gondol. Egyrészt azért nem, mert esetleg túlságosan is benne ragadt egy rossz megszokásban, másrészt pedig mert saját magára nincs rálátása. Nem is lehet. Ezért kell a szexuálpszichológusnak tükröt mutatnia.

A szexuális problémák nagy részének hátterében pszichés feszültségek, tudattalan konfliktusok rejlenek. A szexterápia során ezek feltárása és feldolgozása a cél, annak érdekében, hogy új és élhetőbb viselkedési modelleket alkossunk meg.

“Szex gondokkal küzdök, fáj a szex. Mennyi ideig kell járni, hogy meggyógyuljak?”

Ez sok mindentől függ. Számít a szexuális probléma jellege és mélysége, az Ön környezete és annak befogadó magatartása, az Ön megoldás iránti vágya, és persze együttműködési készsége. Az eredményt nem ingyen adják, azért meg kell dolgoznia.

Nincs tehát általános recept, mindenki a saját habitusa és tempója szerint halad: bizonyos helyzetekben 7-10 alkalom is használ, más esetekben hosszú hónapokra lehet szükség. Kicsit olyan ez, mint egy edzés. Van, akinek csak egy métert kell átugrania, és ahhoz elegendő néhány kísérlet, másnál magasabban van a léc, és csak akkor lendül át rajta, ha nagyon-nagyon alaposan felkészül.

A legkisebb probléma is rontja a szexélményt, és lehet, hogy Önnek már néhány beszélgetés is segít.
Kérje bizalommal az első konzultációt – a részletes információkat, elérhetőségemet megtalálja a főoldalon is.

Személyesen vagy online is dolgozhatunk. Másoknak már sikerült - ne odázza tovább. Érdeklődjön bizalommal!
*Telefon 9:00-20:00 óráig